Over ons

Scouting Saksenheerd is aangesloten bij Scouting Nederland en is dé scoutingvereniging voor Breedenbroek, Dinxperlo en omstreken. Waar Scouting vooral bekend is van de activiteiten in de natuur, knopen leggen en vuur maken heeft Scouting veel meer te bieden. Vanuit Scouting Nederland zijn namelijk 8 activiteitengebieden ontwikkeld: Sport & Spel, Internationaal, Buitenleven, Uitdagende Scoutingtechnieken, Expressie, Identiteit, Samenleving en Veilig & Gezond. De programma's van de verschillende speltakken zijn veelal gebaseerd op deze activiteitengebieden, om zo een uitdagend en afwisselend programma te kunnen bieden aan onze leden. We leren kinderen onder andere om samen te spelen, een kaart te lezen en hoe je veilig een tocht loopt. Daarnaast maken ze kennis met het bos en de dieren die hier in leven en leren ze om goed met de natuur om te gaan. Dit alles gebeurt op een speelse manier, passend bij de leeftijd van het kind. Om de programma's te kunnen verfijnen naar de leeftijd van de kinderen werken we met 4 speltakken: de bevers, welpen, scouts en explorers. Om een betere impressie te krijgen van hoe deze speltakken hun programma's invullen, kijk eens hier of kom eens langs om een programma mee te draaien. 

Onze leiders

Onze leiders zijn gedreven en hebben leiderstrainingen van Scouting Nederland gevolgd. In deze training leren ze o.a. leeftijdsspecifieke eigenschappen, het maken van een pakkend programma, en hebben ze interactie met andere scoutinggroepen om kennis en ideeën uit te wisselen. Daarnaast is er in elk leidingteam ten minste één leider aanwezig met kennis van EHBO, zodat er concreet kan worden gehandeld bij ongevallen.

Scouting in Dinxperlo en Breedenbroek

Naast het bieden van leuke en uitdagende programma's aan onze leden, staat Scouting ook middenin de maatschappij. Zo helpen we bij het ophalen van het oud papier binnen de gemeente Oude IJsselstreek en zijn we jaarlijks actief tijdens de nationale bermschoonmaakdag in de omgeving van ons gebouw.  Ook zijn we binnen Dinxperlo te vinden bij het schoonmaken van de grensmarkt en tijdens de herdenking op 4 mei.

Meer info?

Benieuwd naar onze vereniging? Of juist een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact op met communicatie@scoutingsaksenheerd.nl