Geschiedenis

De wortels van Scouting Saksenheerd stammen uit 1945, net na de oorlog. In de parochie Breedenbroek-Dinxperlo werd toen de verkennersgroep St. Tarcisius opgestart. Deze groep had onderdak in een blokhut aan de rand van het bos.

In het voorjaar van 1968 werd door een brand deze blokhut verwoest en kwam hiermee een voorlopig einde aan de verkennersgroep.

Naast de St. Tarcisiusgroep bestond er in Breedenbroek ook het Katholiek Meisjes Gilde (K.M.G.). Deze was enkele jaren na de oorlog opgericht en had zich gevestigt in de pastorie van Breedenbroek. 

In 1987 zijn er nog een vijftal leiders van het K.M.G. overgebleven. Op dat moment sluit het K.M.G. zich aan bij Scouting Nederland en laat zich inschrijven onder de naam Tarcicius groep. De groep bestaat op dat moment uit 13 kabouters en 9 gidsen. Enkele jaren later wordt de groep uitgebreid met een derde speltak; de Sherpa's. 

Ondertussen is de vereniging reeds sinds 1985 in onderhandeling met de gemeente over de leegstaande kleuterschool aan Den Dam als nieuw clubhuis. In oktober 1987 zijn de onderhandelingen rond en verhuist de vereniging. Voor deze verhuizing werd de kleuterschool eerst grondig opgeknapt door leden en ouders. 

Op dit moment is het bestuur bij de notaris geweest en is de Stichting Scouting Saksenheerd Breedenbroek-Dinxperlo een feit. Uiteindelijk wordt in 1988 de groep uitgebreid met een jongensgroep en bereikt daarmee de huidige samenstelling. 

In 2020 bestaan Scouting Saksenheerd 75 jaar. Dat gaan wij natuurlijk groots vieren! Al 75 jaar een onvergetelijk avontuur!

 

Meer info?

Benieuwd naar onze vereniging? Of juist een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact op met communicatie@scoutingsaksenheerd.nl